reeënopvang westerwolde

De reeën in de opvang proberen wij zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te verzorgen.

 

anbi

Reeenopvang Westerwolde is een ANBI stichting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieren in opvang SRO Westerwolde

21 maart 2016 's Avonds werd door een particulier een reebok van ca. 2 jaar binnen gebracht. Hij was aangereden in Sellingen. Bij binnenkomst bleek dat in ieder geval zijn R-voorpoot totaal gebroken was. Gelukkig kon dierenarts Atty van Dierenkliniek Vlagtwedde direct komen om hem te euthanaseren.

19 maart 2016 "Werner", een jonge reebok, werd 's avonds bij ons gebracht door de dierenambu van Assen. Werner zat in Westerbork met zijn gewei vast in het gaas. Hij heeft nog een bastgewei en de basthuid was hier en daar kapot gegaan. Ook was er een stang gebroken. Omdat de basthuid sterk doorbloed is, zag het er allemaal een beetje bloederig uit. Op zich is dit allemaal niet zo erg. Omstreeks deze tijd zijn bokken bezig met het “vegen” (verwijderen van de basthuid) van het gewei. Maar door alle commotie (het vastzitten, losknippen en toch even langs de dierenarts) was Werner zwaar in shock. Een nachtje in een donkere rustige stal heeft echter wonderen gedaan. Vanmorgen stond hij weer alert om zich heen te kijken en toen we de staldeur openzetten, huppelde hij vrolijk de uitzetwei in.

Werner Werner

16 maart 2016 's Avonds bracht de dierenambu van Winschoten "Simone" binnen, een jonge reegeit die in Siddeburen door een hond was aangevallen. De Dierenkliniek Vlagtwedde heeft de bijtwonden nog verzorgd maar helaas te vergeefs. In de loop van de nacht is ze overleden.

10 maart 2016 Aan het begin van de avond kwam "Storm" binnen met de dierenambu van Stadskanaal. Hij was door de brandweer uit het Kniggekanaal in Stadskanaal gehaald. Na 1 nachtje rust kon deze jonge bok weer door ons worden uitgezet in de natuur.

Storm Storm

6 maart 2016 's Morgens vroeg kwam de dierenambu van Stadskanaal met "Jip", een al wat oudere bok. Jip was gevonden in Jipsinghuizen. Het is niet helemaal duidelijk of hij gewond was door een aanrijding. We hebben hem onder de warmtelamp in de stal gelegd. Een paar uur later zagen we hem staan en voorzichtig wat water uit de emmer drinken. Waarschijnlijk gaat het wel goed komen met Jip en kunnen we hem binnenkort weer loslaten.

Jip Jip

Update 16 maart 2016 Met Jip is het helemaal goed gekomen en we hebben hem vandaag weer in de natuur kunnen uitzetten.

23 februari 2016 In het begin van de middag kwam de dierenambulance van Zuid Oost Drenthe met "Emmy". Een reegeit van ca 10 maanden die de afgelopen nacht gevonden was in de berm van Kanaal A in Emmercompascuum. De DAP Klijndijk kon geen echt letsel ontdekken en Emmy kon ook staan. We hebben haar in de stal gezet en kijken het even aan of ze bij de andere kalveren van vorig jaar geplaatst kan worden.

Emmy Emmy

Update 24 februari 2016 Het gaat zo goed met Emmy dat we haar bij de andere kalveren in de wei hebben kunnen zetten.

9 februari 2016 Aan het eind van de ochtend kwam de dierenambulance van Meppel met "Rudolph". Een bokje van ca 9 maanden oud. Hij was de dag ervoor aangereden tussen Pesse en Ruinen. Rudolph is nog behandeld door de DAP Van Werven in Hollandscheveld en heeft daar de nacht door gebracht. Helaas is hij aan het begin van de avond toch nog overleden. Onduidelijk is of dit het gevolg was van stress en/of een inwendig letsel. Jammer voor alle inzet van de betrokken afdeling Dierenbescherming Drenthe en de DAP Van Werven.

Rudlph Rudolph

30 januari 2016 Aan het einde van de middag kwam de dierenambu van Stadskanaal met "Valery", een volwassen en drachtige reegeit die in de tuin van de familie Klinkhamer in Valthermond was gevonden. Valery was zo op te pakken en men heeft toen de dierenambu gebeld. Bij aankomst in de opvang bleek dat ze redelijk onderkoeld was en ook nog een wond op de rug had van een dag of tien oud. De volgende ochtend is Valery helaas overleden. Onduidelijk is of die wond een infectie heeft veroorzaakt of dat er iets anders heeft gespeeld. Helaas geen vrolijk bericht maar in ieder geval de familie Klinkhamer hartelijk dank voor hun inzet.

Valery

 

13 januari 2016 's Morgens om 7 uur bracht de dierenambu van Hoogezand "Foxy" in de opvang. Foxy, een bokje van ca. 9 maanden, had in een spijlenhek in Foxhol, nabij de Avebe, vast gezeten. Door het proberen los te komen zijn er grote schaafplekken ontstaan op zijn linker- en rechterflank. Deze wonden hebben we met wondspray behandeld. Gezien de aankomende lage temperaturen zal Foxy een aantal dagen in de stal moeten blijven.

Foxy Foxy

Update 28 januari 2016 Foxy is dusdanig opgeknapt dat we hem vandaag bij de andere reekalveren van vorig jaar in de wei hebben kunnen zetten. Gelukkig is hij in de groep opgenomen.

7 januari 2016 Aan het begin van de avond kwam "Stan" binnen. Hij werd gebracht door de dierenambulance van Stadskanaal. Stan is een bokje van zo'n 8 maanden oud die in Stadskanaal in het water was geraakt. Hij is de 1e van dit jaar die in de opvang komt. Helemaal bijzonder omdat het nog behoorlijk glad was ook en omdat het moeilijk lopen is met een zware ree hebben we de dierenambu de wei in laten rijden om zo dicht mogelijk bij de stallen te komen. Dat lukte prima maar wegrijden zat er niet meer in. Gelukkig was er een goede buur met een trekker die de ambu weer vlot getrokken heeft. Met Stan gaan het verder prima, zodat we hem morgen bij de andere reekalveren in de grote wei kunnen zetten.

Stan Stan

Stan en ambu ambu