reeënopvang westerwolde

De reeën in de opvang proberen wij zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te verzorgen.

 

ANBI

De Reeënopvang Westerwolde is een ANBI stichting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws van de Stichting Reeënopvang Westerwolde

11 juli 2015 Vandaag stonden we op de bekende kunstmarkt Montmartre in Sellingen, die dit jaar voor de 24e keer werd gehouden. Het was een buitengewoon gezellige en zeer geslaagde dag. Ook het weer werkte natuurlijk fantastisch mee. En we hebben heel veel geld opgehaald voor onze reeënopvang. De opbrengst was inclusief donaties maar liefst 614 euro!! En dit bedrag wordt door onze grote sponsor STICHTING DIERENLOT verdubbeld!!!!
Onderstaande foto geeft een goede indruk onze kraam op deze zeer bijzonder leuke dag. Graag willen we iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze dag zo goed te laten slagen. Allereerst de organisatie van Montmartre, die ons een gratis kraam ter beschikking stelde. En dan alle artiesten die speciaal voor onze reeënopvang iets hebben gemaakt: Vilma van den Berg, Jeanique van den Berg, Janneke Dekker, Patricia van Duijvenbode, Trieneke Koops, Marja van Dijk, Bert Kreuze, Hanneke van Wijk, Wim Romijn, Wimalko. En niet te vergeten Gerard de Groot, die de hele dag bij ons heeft gezeten om portretten te maken van passanten, opbrengst reeënopvang. En Hanneke van Wijk, met haar wandelende poppenkast, wat in de hitte nog een flinke opgave was. En last but not least onze vrijwilligers, die geholpen hebben bij de kraam en iedereen, die dat wilde, alles over de door ons opgevangen reeën hebben verteld. ALLEMAAL NOGMAALS BEDANKT!

Montmartre 2015 Onze kraam

23 juni 2015 Keizersnede bij drachtige reegeit

Reeënopvang Westerwolde in Sellingen is een bijzondere ree rijker. Maandag kwam het reebokje "Wessel" met een keizersnede ter wereld op de weg bij Westerbork, waar zijn moeder werd aangereden.De moeder overleed op het wegdek, nadat een auto haar schepte. Omstanders zagen wat bewegen in haar buik, waarna een van hen ingreep. Ter plekke werd de ree geboren. Dit gebeurt zelden.

Wessel Wessel

Het gevolg was dat er een ware media hype ontstond. We werden geinterviewd door RTV Noord, RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden, De Telegraaf en via de sociale media werd het bericht in diverse regionale en landelijke dagbladen overgenomen. Ook heel veel website's hebben het nieuws gepubliceerd. Allemaal te veel om op te noemen. Ook konden we in Hart van Nederland komen, maar dat hebben we gezien alle hectiek maar niet gedaan. Al met al was het een vermoeiende dag voor de opvang.

Open dag op 2 mei 2015

Open dag 2-5-15

Reeën zijn heel schuw en in ons opvang-centrum willen we dat graag zo houden, anders zouden ze niet meer kunnen worden uitgezet. Ook stress moet zoveel mogelijk worden vermeden. We zijn daarom gesloten voor publiek. Maar omdat we zo vaak verzoeken krijgen van mensen, die eens een kijkje willen nemen, hebben we besloten op 2 mei een open dag te houden, van 11 tot 17 uur. Dat is aan het begin van het nieuwe seizoen en de kans is klein dat er dan reeën bij ons zijn, hoogstens een eerste reekalfje. Bij voldoende belang-stelling is er om 13 en 15 uur een powerpointpresentatie. Iedereen is van harte welkom en de koffie en thee staan klaar.

2 april 2015

Gisteravond werden we in Assen weer buitengewoon gastvrij ontvangen door de Dierenbescherming Drenthe. We hebben een powerpointpresentatie gegeven aan vrijwilligers en medewerkers van de dierenambulances. Het was gezellig en we leren er zelf ook weer elke keer van! We hopen dat de prettige samenwerking zich nog lang zal voortzetten.

Lezing DB

20 maart 2015

Gisteravond waren we te gast bij Stichting Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon in Den Helder. We hebben een powerpointpresentatie gegeven voor ambulancemedewerkers over reeën en ons opvangcentrum. De ontvangst was buitengewoon prettig en we hebben een heel gezellige en voor de toehoorders hopelijk leerzame avond gehad. Reeën komen in Noord-Holland nog niet zoveel voor als in de rest van Nederland. Je ziet ze daar met name in het Robbenoordbos.

Den Helder PP